08 април 2016

NAJREBUS MARTA

Sva četvorica sudija su poslali svoje glasove ranije, pa nema razloga da čekamo sa objavom rezultata još jedan dan. Ovo glasanje je bilo potpuno nepredvidivo, jer se redosled na tabeli stalno menjao, kako je koji sudija poslao svoje glasove. Na kraju se desilo da je pobedio rebus koji ja nisam video kao jednog od favorita. To je rebus RATKA PALI MARIJA (ratkapa, limarija) čiji sam autor ja. Sudijama se svidelo što su u postavci uklopljena dva tematska pojma, bez dodatka slova i što je konačno rešenje sasvim normalna rečenica, a rebus je vrlo rešiv. Nedostatak mu je što između pojmova nema neke dodatne reči koja bi ih povezala u suvislu rečenicu. Drugo mesto sa samo jednim bodom manje osvojio je rebus Budimira Ćosovića NAREDBU LUGARI I ZABORAVILI. Da nema veznika I u rešenju, bio bi savršen. Moj favorit bio je rebus Gojka Mandića NJU ŠIŠA KALFA RISTO, koji se inače svima dopao, ali nije dobio dovoljan broj poena da bi ga proglasili za pobednika. Verovatno da je veći broj kratkih reči u postavci i u rešenju, doprineo slabijem plasmanu od onog koji sam ja očekivao. Kako god bilo, hvala sudijama što su se odazvali mom pozivu za učešće u glasanju i što su baš moj rebus odabrali kao najbolji.






06 април 2016

NAJREBUS MARTA
(PRVA FAZA)

U prvoj fazi izbora za najrebus marta, učestvovalo je 10 sudija. Ovog puta je 6 rebusa dobilo po 4 glasa pa je u završnu fazu glasanja ušlo 13 rebusa. U drugoj fazi četvorica sudija odabraće 5 rebusa za koje smatraju da su najbolji i podeliće im bodove po sistemu 5, 4, 3, 2 i 1 bod. Sudije u drugoj fazi biće Boris Nazansky, Miroslav Cvetković, Čedomir Jelić i Mesud Malkoč. Glasovi se šalju na moj mejl nikic.branislav@gmail.com  Ukoliko je neko od sudija sprečen, molim da mi na vreme javi, da bih našao zamenu. Rok za glasanje je subota, 9.4.2016 do 20,00 časova. Evo odabranih 13 rebusa:




























03 април 2016

Решења:
4293. До Хасана оде са Розом баба. Небрижни шаман Милан опара Мари Бокијев дар. У Варни, Нада накит оте Мери. Натин агент жене вара. Бата крао с Лолом, Едо дома давао лим, а Душан бебама лагао. Страва!
     (Доха, Сана, Одеса, Розо, Мбабане, Бриж, Ниш, Аман, Милано, Парамарибо, Кијев, Дарувар, Нин, Адана, Кито, Темерин, Атина, Гент, Женева, Рабат, Акра, Осло, Ломе, Додома, Давао, Лима, Душанбе, Ба, Малага, Острава)
4294. ''Ста је свит'' (стаје с Вит)
4295. Добар трик Артемија (до Бар три карте, Мија)
4296. Петр од Адвије мед узе (пет рода, двије медузе)
4297. Преле твитује (пре летви тује)
4298. Нади кона махала (над иконама хала)
4299. Собе на петом су заузете (с обе напе Том, суза уз ете)
4300. Јелена нага везе мараме (јеле, нана, гавез, Ема, раме)
4301. Добре невесте (до Брене весте)
4302. Снимак почетка дочека (сни мак По четка до чека)
4303. Одело рудару чађаво (оде Лору да руча ђаво)
4304. Пријекор Мила радује (прије кормилара Дује)
4305. Ко турски данас користи? (котур скида Наско Ристи)
4306. Шарана среди Никола (шара на средини кола)
4307. Преже Неђа вола (пре жене ђаво ЛА)
4308. Апсолвент (пет слова Н)
4309. Ана маму тужи (А на мамуту ЖИ)
4310. Буквар тету занима (Б у квартету за Н има)
4311. Диван глас Марије Калас (ДИ вангла, СМ арије, К алас)